Nieuwe werknemers door het WSP traject

Mifa Aluminium en het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg (WSP) hebben intensief samengewerkt om werkzoekenden op te leiden voor een baan binnen de precisie techniek. Bedrijven in de techniek ervaren de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt, daarom moesten er andere manieren gevonden worden om werknemers te werven. Van de zestien mensen die deelnamen aan het vervolgtraject, zijn er nu drie nieuwe, enthousiaste werknemers bij Mifa Aluminium aan de slag. Hans Grothe, Najib Dari en Anastasios Giouroukis zijn positief over hun nieuwe werkplek. Lees hier verder over hun ervaringen.Anastasios Giouroukis bij de drie inch press, Hans Grothe bij de afdeling ontbramen en Najib Dari bij de afdeling brushing

Nieuwe kans

WSP Noord Limburg geeft mensen uit verschillende branches een kans om via een versneld traject in een nog onbekende branche te gaan werken. Van de drie nieuwe werknemers waren er twee de dupe van een reorganisatie, de ander was voorheen een slager. Bij Mifa Aluminium hebben ze een nieuwe kans gekregen. Binnen acht weken werden de nieuwe werknemers ingewerkt en konden ze aan de slag.

Onbekende branche

Alle drie de werknemers waren niet bekend met de precisietechniek van Mifa Aluminium , maar toch zijn ze dankzij hun eigen competenties en enthousiasme hier komen werken. “In eerste instantie dacht ik metaal, techniek, daar weet ik niet veel vanaf. Maar het leek me wel interessant om toch maar eens te kijken, je wordt er nooit dommer op. En het is me heel erg goed bevallen, dat had ik van te voren nooit verwacht”, aldus Hans Grothe.

Werkzaamheden

Mifa Aluminium zorgt dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen door ervaring op te doen in de organisatie. Ook biedt Mifa Aluminium interne en externe opleidingen om de mensen verder te helpen. Anastasios vertelt: “Ik ben met veel verschillende werkzaamheden bezig: zagen, borstelen, maar ook bij de persen. Dankzij deze afwisselingen werk ik met veel verschillende mensen. Hierdoor leer ik het bedrijf snel beter kennen. Ook verbaas ik me telkens weer hoe complex de producten zijn, dat maakt het heel interessant”. We willen nieuwe werknemers verantwoordelijkheid geven voor de werkzaamheden die ze uitvoeren. Hierover vertelt Najib; “Ik weet dat de klanten van Mifa Aluminium hoge kwaliteit eisen, dus ik ben altijd heel nauwkeurig aan het werk”.

Toekomst

Mifa Aluminium wil alle werknemers binden aan de organisatie. Bij Mifa Aluminium staan de deuren bij iedereen open en kun je je ambities nastreven. Hans Grothe; “Ik hoop dat ik hier nog lang kan werken, ik vind het fijn dat ik hier gewaardeerd word. Ik tel weer mee ondanks mijn leeftijd”. Ook Anastasios Giouroukis is positief; “Ik ben hier nu pas een paar maandjes maar ik hoop dat ik hier nog een lange toekomst heb. Ze zijn vanuit Mifa Aluminium eerlijk en rechtuit en dan kun je met mij veel kanten op”.

https://mifacareers.com/nl/nieuws/185-nieuwe-werknemers-door-het-sp-traject

Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

Koen Dingemans van OTIB bezoekt bedrijven om te praten over een leven lang leren

Koen Dingemans van OTIB bezoekt bedrijven om te praten over een leven lang leren

Binnen de Techniekcoalitie Limburg zijn veel mensen aan de slag om technische ondernemingen en hun teams voor te bereiden op de toekomst. Bijvoorbeeld de bedrijvenbezoekers. Zij ondersteunen bedrijven met hun advies, kennis, netwerk en praktische tips. Maar wie zijn die bedrijvenbezoekers en wat doen ze nu precies? We stellen ze graag aan je voor.

Lees meer

Meer aandacht nodig in primair onderwijs voor techniek

Meer aandacht nodig in primair onderwijs voor techniek

Technische praktijkmensen die in deeltijd lesgeven op school of in hun eigen organisatie zorgen voor een win-win-win-situatie: het lerarentekort wordt aangepakt, medewerkers krijgen de kans zich verder te ontwikkelen en binnen de eigen organisatie groeit ook nog eens de vakkennis.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Mis geen nieuws & tips

Ontvang elk kwartaal ondernemerstips, een verhaal uit de praktijk en nieuws over de Techniekcoalitie Limburg. De eerste mailing wordt in december 2019 verstuurd.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek