Chromin volop in bedrijf

Chromin is een hooggespecialiseerd bedrijf in diffusietechnieken voor het behandelen van metalen. Door de behandeling worden deze metalen slijtvaster en minder corrosiegevoelig. Het bedrijf heeft geoptimaliseerde processen voor het inbrengen van chroom in metalen. Chromin Maastricht BV is in 1977 opgericht door Castermans Senior en Middelhuis. Sinds de beginjaren heeft Chromin een gestage groei doorgemaakt. In 2014 heeft Castermans Junior (Remi Castermans) het bedrijf overgenomen. Chromin heeft diverse vernieuwingen en diverse bedrijfshallen bijgebouwd op de huidige locatie op de Sleperweg in Maastricht.

Ondersteuning Techniekcoalitie Limburg en Provincie Limburg

Dankzij een veranderende afzetmarkt staat Chromin voor een uitdaging: hoe houdt het de kennisontwikkeling van het team van 22 vakmensen up-to-date? Andere werkwijzen, digitalisering en technische uitdagingen stellen (andere) eisen aan de teamleden. Stilstand is achteruitgang, zeker in deze economisch lastige tijden. Techniekcoalitie Limburg heeft Chromin daarom ondersteund met behulp van subsidie van Provincie Limburg. Een adviseur van SpartnerS heeft het bedrijf geholpen bij het formuleren van een duidelijke toekomstvisie en het concretiseren van wat deze visie betekent voor de inzet van kennis, vaardigheden en competenties van alle teamleden. Chromin is lid van Koninklijke Metaalunie en krijgt ondersteuning vanuit het opleidingsfonds OOM om het plan ten uitvoer te brengen. Zo helpen deze twee partijen uit Techniekcoalitie Limburg dit bedrijf om kansen voor de toekomst te blijven pakken.

Werkbezoek van gedeputeerde Van den Akker

Remi Castermans vertelt over de ondersteuning vanuit Techniekcoalitie Limburg en Provincie Limburg: “Eén van de kernwaarden van Chromin is kennis en leergierigheid. Onze teamleden moeten van nature nieuwsgierig zijn. Met hulp van Techniekcoalitie Limburg en SpartnerS is verder vormgegeven aan de volgende stap in het verder ontwikkelen van onze leercultuur. Na het traject hebben zelfs de meest ervaren teamleden ingezien dat zij moeten blijven leren. De ontwikkelingen gaan zo hard en je moet als bedrijf bijblijven op technische én organisatorisch vlak.” Gedeputeerde Joost van den Akker bracht op 9 september een werkbezoek aan Chromin. De gedeputeerde is onder de indruk van het technologisch bedrijf: “Achter de deuren van dit bedrijfspand werken vakmensen om metalen duurzamer te maken. Ik ben blij dat Provincie Limburg samen met Techniekcoalitie Limburg kan bijdragen om dit bedrijf nog meer toekomst-proof te maken en de 22 technische vakmensen voor de toekomst op te leiden en te behouden.”

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Eer­ste tra­ject hy­bri­de tech­nie­kop­lei­ders in Limburg van start

Eer­ste tra­ject hy­bri­de tech­nie­kop­lei­ders in Limburg van start

Dinsdag 1 september was gedeputeerde Van den Akker aanwezig bij de aftrap en de eerste lesdag van het allereerste traject ‘hybride techniekopleider’ in Limburg. De praktijkprofessionals zijn op die dag gestart met het aanleren van didactische en pedagogische vaardigheden om (toekomstige) techniekcollega’s op te kunnen leiden. Alle deelnemers krijgen hun opleiding gefinancierd door Techniekcoalitie Limburg, onder andere dankzij subsidie van de provincie Limburg en bijdragen vanuit de opleidingsfondsen van de technische sectoren en de bouw (OOM, A&O metalektro, Wij Techniek en Bouwend Nederland).

Lees meer

Rustige vakantieperiode? Volg eens een e-learning!

Rustige vakantieperiode? Volg eens een e-learning!

Heb jij deze zomer tijd en zin om iets nieuws te leren? Dan hebben we een leuke aanbieding voor je! OOM biedt voor werknemers uit de sector verschillende e-learnings aan.

Lees meer

Dit kun je allemaal met het Ontwikkelbudget van OOM

Dit kun je allemaal met het Ontwikkelbudget van OOM

Voor bedrijven die zich verder willen ontwikkelen, heeft het Opleidingsfonds OOM een Ontwikkelbudget. Dit is een financiële tegemoetkoming om te werken aan de leercultuur. Wat kun je hier allemaal mee? Regiomanager Patricia Storms van OOM legt het uit.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek