Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

Benieuwd wat we tot nu toe al hebben gedaan?
Lees hier praktijkverhalen van andere ondernemingen, vakmensen en zij-instromers.

“Werken met jongeren is geweldig en geeft veel voldoening”

“Werken met jongeren is geweldig en geeft veel voldoening”

Paul Houben heeft zich net aangemeld voor de opleiding Hybride Docent: Technische praktijkmensen die in deeltijd lesgeven op school of in hun eigen organisatie zorgen voor een win-win-win-situatie: het lerarentekort wordt aangepakt, medewerkers krijgen de kans zich verder te ontwikkelen en binnen de eigen organisatie groeit ook nog eens de vakkennis. Daarom ondersteunt Techniekcoalitie graag mensen die hybride techniekopleider willen worden door opleidingsplekken aan te bieden. Geïnteresseerd? Kom dan op 30 januari naar onze informatieavond. Paul Houben (50) uit Stein geeft leiding aan een afdeling in de luchtvaartindustrie. Hij start binnenkort met zijn opleiding Hybride Docent bij Gilde Opleidingen:

Lees meer

Robots als aanvulling op je medewerkersteam

Robots als aanvulling op je medewerkersteam

Vullings Metaalbewerking is een voorloper op meerdere fronten. Zo heeft het bedrijf de afgelopen 15 jaar flink geïnvesteerd in robots, waarna het bedrijf is gegroeid van 25 naar 50 fte. Onvermijdelijk effect is wel dat de aard en inrichting van het werk flink is veranderd, wat ook om verandering van zijn medewerkers vroeg. Eigenaar John Vullings vertelt hoe hij dat heeft aangepakt.

Lees meer

Voorschakeltraject techniekstudenten

Voorschakeltraject techniekstudenten

Hoe zorg je dat een techniekstudent niet vroegtijdig uitvalt?

Lees meer

“Maak je werk boeiender en gevarieerder”

“Maak je werk boeiender en gevarieerder”

Wat is een Hybride Techniekopleider en hoe realistisch is het om naast je werk een opleiding te volgen? We vroegen het Marjolein van Bruggen van OTIB.

Lees meer
Wacht niet te lang,
laat ons je helpen

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Mis geen nieuws & tips

Ontvang elk kwartaal ondernemerstips, een verhaal uit de praktijk en nieuws over de Techniekcoalitie Limburg. De eerste mailing wordt in december 2019 verstuurd.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek