Laaggeletterdheid? Toch niet in mijn bedrijf!?

In veel bedrijven werken mensen die lezen en schrijven lastig vinden zonder dat collega’s of werkgevers dit weten. En dat is begrijpelijk! Laaggeletterdheid is nog steeds een taboe op de werkvloer, waardoor mensen zich kunnen schamen.

Het is belangrijk om als werkgever de signalen te herkennen!

Een aantal signalen zijn:

 • smoesjes verzinnen, zoals ‘bril vergeten zijn’;
 • ‘dat vul ik thuis wel even in’;
 • een slecht leesbaar handschrift;
 • negatief praten over schoolervaring;
 • niet verder groeien in het werk;

“Het leven is zo mooi als je kan lezen en schrijven”

Jij brengt jouw bedrijf en team vooruit als je deze mensen stimuleert om er iets aan te doen! Beter kunnen lezen en schrijven geeft jou als werkgever lagere kosten, minder fouten, meer tevreden werknemers- en klanten én een hogere productiviteit.


Bekijk hier het filmpje: Duurzame inzetbaarheid - week van de laaggeletterdheid - YouTube

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Ontdek je kansen in de techniek

Ontdek je kansen in de techniek

Zij-instroomsessies 2023

Lees meer

Vacature: arbeidsmarktcoach Techniekcoalitie Limburg

Vacature: arbeidsmarktcoach Techniekcoalitie Limburg

In Limburg zijn we voor Techniekcoalitie Limburg op zoek naar één of twee arbeidsmarktcoaches die ons arbeidsmobiliteitsteam ondersteunt/ondersteunen voor in totaal 4 dagen per week.

Lees meer

Nieuwe online module lasrobot

Nieuwe online module lasrobot

Stel, je overweegt als bedrijf om te automatiseren door een lasrobot aan te schaffen. Maar, is het eigenlijk wel verantwoord en haalbaar? ‘Automatisering’ of ‘robotisering’ maakten voor veel vakmensen geen deel uit van hun opleiding. De nieuwe online module ‘aanschaf van een lasrobot’ geeft jou, als werkende, hele praktische handvaten die je helpen in dit belangrijke beslissingsproces.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

 1. 0486 – 47 77 81
 2. info@techniekcoalitielimburg.nl
 3. Kranenhofscheweg 1
  5364 NP Escharen
  (Postadres)
 4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren