Praktische informatie voor Praktijkopleiders: infobulletin 2

Onlangs organiseerden wij twee praktijkopleidersbijeenkomsten. Ook na deze bijeenkomsten blijven bij de praktijkopleiders graag voorzien van aanvullende en praktische informatie. Deze informatie kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling of in je functie als praktijkopleider.

Leerplatform oZone
oZone is ‘de verbindende schakel tussen mens en techniek’. Op dit gratis online leerplatform staan leermodules die jou helpen in je rol als praktijkopleider / -begeleider.

Maak allereerst je kosteloze account aan via www.ozone.nl. Dit doe je door te klikken op de gele button ‘Registreren’. Heb je eenmaal je wachtwoord aangemaakt, dan kun je zoeken naar de volgende modules in de oZone bibliotheek, of klik op de link.

 1. Voorbeeldgedrag: https://new.ozone.nl/library/topics/1089
 2. Coachen op de werkplek: https://new.ozone.nl/library/topics/588
 3. Effectief begeleiden: https://new.ozone.nl/library/topics/977
 4. Toolkit Effectief begeleiden: https://new.ozone.nl/library/topics/572
 5. Effectief instructie geven: https://new.ozone.nl/library/topics/1086

Werkt de link niet? Plak deze dan in je browser.

De Praktijkbeoordelaar (cursusduur: 3 uur)

Ten behoeve van de MBO-opleidingen Maintenance en Procestechniek, biedt Vista College een online cursus aan waarin je de basisbeginselen voor het beoordelen van een stagiair of nieuwe medewerker leert. Deze cursus is ontwikkeld door de MBO-raad en je kunt er op elk willekeurig moment mee starten.

In de bijlage tref je meer informatie hierover aan.

En mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Marc Konings / Vista College

 • Telefoon: 06-31001383
 • E-mail: marc.konings@vistacollege.nl

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Carrièreswitch: van de keuken naar de metaalfabriek

Carrièreswitch: van de keuken naar de metaalfabriek

De technieksector kampt nog altijd met een flink tekort aan vaklui. Daarom wordt via allerlei wegen steeds meer personeel geworven uit andere sectoren.

Lees meer

De Heer Medicom: broodnodige technologie in de zorg

De Heer Medicom: broodnodige technologie in de zorg

Technologie dringt steeds dieper door in de zorg. De Heer Medicom is één van de koplopers op het gebied van zorgdomotica. Tientallen zorgorganisaties in Nederland maken gebruik van de digitale beveiligingssystemen van het in Born gevestigde bedrijf. Met een nieuw beoordelingssysteem met aandacht voor scholingsmogelijkheden voor de (toekomstige) medewerkers is het bedrijf klaar voor verdere expansie die er volgens directeur Frans Luiten zeker komt.

Lees meer

‘Boeien en binden van medewerkers’

‘Boeien en binden van medewerkers’

Pittige jaren heeft Bouwens Elektrotechniek achter de rug. Een brand legde het familiebedrijf in 2016 de as, gevolgd door een doorstart én een ingrijpende wijziging in de leiding: zoon Wesley nam het roer over van vader Eric. Amper 21 jaar oud als vierde generatie in rij.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

 1. 0486 – 47 77 81
 2. info@techniekcoalitielimburg.nl
 3. Kranenhofscheweg 1
  5364 NP Escharen
  (Postadres)
 4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren