Chromin volop in bedrijf

 

De Limburgse economie krijgt tijdens de coronacrisis grote klappen te verduren. Toch zijn er maakbedrijven die al sinds maart 2020 door produceren en de economie op gang houden. Zo ook Chromin uit Maastricht. Op 9 september bracht gedeputeerde Joost van den Akker een bezoek aan het bedrijf. Hier hoorde hij van directeur Remi Castermans hoe Chromin toekomstkansen benut door vakmensen structureel op te leiden en te ontwikkelen.

Chromin is een hooggespecialiseerd bedrijf in diffusietechnieken voor het behandelen van metalen. Door de behandeling worden deze metalen slijtvaster en minder corrosiegevoelig. Het bedrijf heeft geoptimaliseerde processen voor het inbrengen van chroom in metalen. Chromin Maastricht BV is in 1977 opgericht door Castermans Senior en Middelhuis. Sinds de beginjaren heeft Chromin een gestage groei doorgemaakt. In 2014 heeft Castermans Junior (Remi Castermans) het bedrijf overgenomen. Chromin heeft diverse vernieuwingen en diverse bedrijfshallen bijgebouwd op de huidige locatie op de Sleperweg in Maastricht.

Ondersteuning Techniekcoalitie Limburg en Provincie Limburg

Dankzij een veranderende afzetmarkt staat Chromin voor een uitdaging: hoe houdt het de kennisontwikkeling van het team van 22 vakmensen up-to-date? Andere werkwijzen, digitalisering en technische uitdagingen stellen (andere) eisen aan de teamleden. Stilstand is achteruitgang, zeker in deze economisch lastige tijden. Techniekcoalitie Limburg heeft Chromin daarom ondersteund met behulp van subsidie van Provincie Limburg. Een adviseur van SpartnerS heeft het bedrijf geholpen bij het formuleren van een duidelijke toekomstvisie en het concretiseren van wat deze visie betekent voor de inzet van kennis, vaardigheden en competenties van alle teamleden. Chromin is lid van Koninklijke Metaalunie en krijgt ondersteuning vanuit het opleidingsfonds OOM om het plan ten uitvoer te brengen. Zo helpen deze twee partijen uit Techniekcoalitie Limburg dit bedrijf om kansen voor de toekomst te blijven pakken.

Werkbezoek van gedeputeerde Van den Akker

Remi Castermans vertelt over de ondersteuning vanuit Techniekcoalitie Limburg en Provincie Limburg: “Eén van de kernwaarden van Chromin is kennis en leergierigheid. Onze teamleden moeten van nature nieuwsgierig zijn. Met hulp van Techniekcoalitie Limburg en SpartnerS is verder vormgegeven aan de volgende stap in het verder ontwikkelen van onze leercultuur. Na het traject hebben zelfs de meest ervaren teamleden ingezien dat zij moeten blijven leren. De ontwikkelingen gaan zo hard en je moet als bedrijf bijblijven op technische én organisatorisch vlak.” Gedeputeerde Joost van den Akker bracht op 9 september een werkbezoek aan Chromin. De gedeputeerde is onder de indruk van het technologisch bedrijf: “Achter de deuren van dit bedrijfspand werken vakmensen om metalen duurzamer te maken. Ik ben blij dat Provincie Limburg samen met Techniekcoalitie Limburg kan bijdragen om dit bedrijf nog meer toekomst-proof te maken en de 22 technische vakmensen voor de toekomst op te leiden en te behouden.”

Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

An offer you can't refuse

An offer you can't refuse

Speciaal voor ondernemingen uit Zuid Limburg met een tekort aan vakmensen! Het project ‘Refuse’ helpt u graag aan een gemotiveerde en inzetbare werknemer.

Lees meer

INNO+: technici vinden en binden

INNO+: technici vinden en binden

INNO+ uit Panningen ontwikkelt en bouwt duurzame klimaatinstallaties en luchtwassers voor veestallen. Het bedrijf legt de focus meer en meer op het buitenland. Vasthouden en motiveren van ervaren mensen is een belangrijk issue. Reden om samen met een adviseur een actieplan op te stellen om vooral iedereen binnenboord te houden en ruimte te bieden voor ontwikkeling.

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren