Even voorstellen: bedrijfsadviseur Henk Schoenmakers

De markt verandert. Daardoor staan veel ondernemers iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen. Hoe behoud je bijvoorbeeld goed personeel in deze krappe arbeidsmarkt? Vooral technische bedrijven moeten in beweging blijven. Om ervoor te zorgen dat jij klaar bent voor morgen, helpt de Techniekcoalitie Limburg je met 40 uur gratis advies door een van onze bedrijfsadviseurs. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met Henk Schoenmakers van Stichting Personeel en Organisatie Technisch Installatiebedrijf https://www.peno-ti.nl. We stellen Henk graag aan je voor.

Hoe ben je als bedrijfsadviseur bij de Techniekcoalitie Limburg terecht gekomen?

Henk: “Ik heb 38 jaar in de HR gewerkt bij Imtech. Toen het bedrijf in 2015 failliet ging, besloot ik alleen nog maar dingen te doen die ik echt leuk vind. Al snel kwam ik erachter dat ik mkb-bedrijven in de installatiebranche wilde helpen. Veel ondernemers zijn dagelijks bezig met het hier en nu, de techniek, de klanten en geld verdienen. Dat is prima, maar de toekomst begint vandaag! Na verschillende succesvolle projecten met bijvoorbeeld OTIB, ben ik nu ook betrokken bij de Techniekcoalitie Limburg. Zij zoeken naar een match tussen bedrijfsadviseurs en ondernemers die hun bedrijf toekomstbestendig willen maken. De aanmeldingen lopen gestaag en komende tijd ga ik met twee organisaties aan de slag.”

Wat heb je ondernemers te bieden?

Henk: “Samen kijken we wat er nodig is om stappen te zetten op het gebied van hun personeelsbeleid. Veel bedrijven zeggen dat ze met Personeel en Organisatie (P&O) bezig zijn. Maar als ik dan doorvraag, komen we niet verder dan het invullen van urenbriefjes en personeelsdossiers bijhouden. Dat terwijl het vandaag de dag zo belangrijk is om echt aandacht aan je medewerkers te besteden. Bij middelgrote bedrijven staat de directeur vaak ‘eenzaam aan de top’. Het is dan fijn om dit onderwerp samen met een adviseur op te kunnen pakken. Ik ken de branche, spreek hun taal en begrijp de processen. Daarnaast werk ik op een nuchtere en praktische manier.”

Wat kun je bereiken met 40 uur advies?

Henk: “Meer dan je denkt! Eerst gaan we samen om tafel. Wat speelt er en waar kan het personeel- en organisatiebeleid verbeteren? Waar ligt de ondernemer wakker van én waarom wil hij eigenlijk veranderen. Daarna maak ik een sterkte- en zwakteanalyse en natuurlijk een advies. Daarna kunnen we gericht aan de slag. Binnen installatiebedrijven zie je vaak dat de samenwerking tussen de binnen- en buitendienst beter kan en moet. Het is vaak ‘zij’ en ‘wij’. Dat kan bijvoorbeeld een aandachtspunt zijn. Het belangrijkste is altijd communicatie. Soms is er niet eens een vaste gesprekscyclus. Leer de mens achter jouw medewerkers kennen. Voer gesprekken en zorg dat van beide kanten duidelijk is wat jullie van elkaar verwachten. Zo kun je samen mee veranderen met de markt en medewerkers binden. Veranderen doe je samen met jouw personeel.”

Wil jij ook werken aan de toekomst met een gratis bedrijfsadviseur? Kijk dan hier https://techniekcoalitielimburg.nl/ik-ben-ondernemer-in-de-techniek hoe we je kunnen helpen jouw bedrijf in beweging te brengen.

Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

Tweede traject Hybride Techniekopleiders gaat van start!

Tweede traject Hybride Techniekopleiders gaat van start!

In het najaar van 2021 start het tweede traject Hybride Techniekopleiders Limburg. Het eerste traject was een succes. 16 professionals haalden in juni 2021 hun Pedagogisch Didactisch Diploma van Fontys Hogeschool. Het traject is bedoeld voor praktijkprofessionals, die ook een bijdrage willen leveren aan het technisch onderwijs. Zij combineren hun huidige baan met lesgeven als gastdocent in het (V)MBO of als techniekambassadeur of professionele praktijkopleider in het bedrijfsleven.

Lees meer

Maak van je hobby je beroep!

Maak van je hobby je beroep!

Sleutel jij in je vrije tijd aan je fiets of scooter? Naai jij graag kleertjes voor je kinderen? Is technisch lego je hobby? Heb jij geen moeite om een ikea kast in elkaar te zetten? Zet jij een 3D puzzel zo in elkaar? Ooit gedacht om van je hobby een beroep te maken?

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren