Tjeu Winkelmolen: ‘Mooi om mijn kennis en ervaring te delen met jongeren’

Aan kennis en ervaring geen gebrek bij verspaner Tjeu Winkelmolen. Dertig jaar geleden begon hij als constructeur bij Oerlikon-Eldim. Daar groeide hij door naar verspaningstechnoloog op het gebied van draaien en frezen en leerde veel over het programmeren van 5-assige Multitaskmachines. Hij promoot graag de technische sector. Toen de afdeling HR hem vroeg voor het traject tot hybride techniekopleider, twijfelde hij dan ook geen moment.

Waarom heb je ervoor gekozen om hybride techniekopleider te worden?

“Ik ga graag met mensen om. Zo ben ik in mijn vrije tijd bijvoorbeeld voetbaltrainer. Ook in mijn werk begeleid ik regelmatig stagiairs en collega’s. Het helpen en begeleiden zit dus eigenlijk al van nature in mij. Familie en vrienden zeiden vaker: ‘Waarom ga jij niet voor de klas staan?’ Maar voor mij was de drempel van een opleiding volgen te hoog. Dit leek me een mooie kans om het toch te proberen.”

Wat houdt het traject precies in?

“Een jaar lang loop ik iedere twee weken een dag stage op het Summa College in Eindhoven. Daar geef ik praktijklessen verspanen. In de namiddag rijd ik door naar het ROC in Tilburg voor een college, verzorgd door Fontys opleidingen. We leren bijvoorbeeld hoe je om kunt gaan met je rol als leraar, didacticus, pedagoog enzovoort. Het programma wordt vergoed door OTIB. En mijn werkgever geeft mij de ruimte om dit traject te volgen. Ik combineer de opleiding in één lange dag, zodat mijn werkzaamheden op de andere dagen gewoon doorgaan.”

Hoe vind je het tot nu toe?

“Superleuk! Het is mooi om je kennis en ervaring te delen met mensen die in het mooie vak van verspaning willen stappen. Verder is het voor mij ook heel leerzaam. Ik word me steeds meer bewust van hoe ik zaken aanpak. Bijvoorbeeld leerlingen zelf aan het werk zetten, en antwoorden of oplossingen laten zoeken. Ook in de omgang met collega’s merk ik verschil. Ik luister beter en vraag door.”

Wat levert dit traject voor jullie bedrijf op?

“De techniekbranche heeft het imago van zwaar en vies werk. Naar mijn mening is dat onterecht. Wij komen in onze branche moeilijk aan goedgeschoolde mensen. Daarom is het handig om via deze weg goede leerlingen te zoeken voor ons eigen bedrijf. Zo heb ik al een paar potentiële stagiairs uitgenodigd voor een meeloopdag. Na dit traject wil ik graag verder met de opleiding tot instructeur en me ontwikkelen in het onderwijs. Het lijkt me een mooie combinatie om zowel op mijn werk opleidingen te verzorgen en ook gastdocent in het onderwijs te zijn.”

Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? 
Meld je aan voor de opleiding Hybride techniekopleider en start al medio april!
 

Klik hier voor meer informatie
Klik hier om je direct aan te melden

Praktijkverhalen Lees over ervaringen van anderen

Nieuwe online module lasrobot

Nieuwe online module lasrobot

Stel, je overweegt als bedrijf om te automatiseren door een lasrobot aan te schaffen. Maar, is het eigenlijk wel verantwoord en haalbaar? ‘Automatisering’ of ‘robotisering’ maakten voor veel vakmensen geen deel uit van hun opleiding. De nieuwe online module ‘aanschaf van een lasrobot’ geeft jou, als werkende, hele praktische handvaten die je helpen in dit belangrijke beslissingsproces.

Lees meer

Schrijf je in voor de zij-instroomsessies

Schrijf je in voor de zij-instroomsessies

Nieuwe data voor de Wij Techniek zij-instroomsessie

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek kennis-bijspijkeren levenlang-leren loopbaanbegeleiding opleiding-hybride praktijkopleider stroomlijnen-processen veranderplan zij-instroom branches opleidingsniveau overige regio uren