Vraag financiële ondersteuning voor scholing aan

Sommige medewerkers ervaren meer ruimte in deze uitdagende tijd. Die zouden ze goed kunnen benutten door zichzelf te verder te ontwikkelen, op het gebied van vakkennis of andere vaardigheden. Dat kan zeker nu op veel plekken via e-learning en vaak ook tegen lagere kosten.

Maak dan vooral ook gebruik van de financiële ondersteuning van de scholingsfondsen in de techniek: OTIB (binnenkort Wij Techniek geheten), OOM en A+O Metalelektro. Elk fonds heeft een eigen aanbod en specifieke regelingen. Bekijk hieronder welke regelingen jouw fonds aanbiedt.

OTIB, per medio 2020: Wij Techniek

OTIB/Wij Techniek biedt medewerkers onder meer (korte) beroepsopleidingen, cursussen en trainingen die interessant zijn voor installatiebedrijven. Dat kunnen zowel installatietechnische cursussen zijn, als cursussen over niet-technische onderwerpen, zoals leiderschap, communicatie of veiligheid. Op deze website vind je gemakkelijk een passende training of opleiding.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Als medewerkers een van deze trajecten doorlopen, ontvangen ze sowieso een scholingstegoed van €500,-. Ook kan je gebruikmaken van de ontwikkelvoucher van o.a. de Stichting Vakraad Metaal en Techniek. Hiermee ontvang je een bijdrage tot €1500,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Werkgevers kunnen via de Opleidingsstimuleringsregeling (OSR) een tegemoetkoming aanvragen in de scholingskosten van een of meerdere werknemers.

OOM

Het scholingsadviesbureau OOM biedt extra mogelijkheden om online te kunnen leren. Kijk hier voor een overzicht van het aanbod. Zoals een tijdelijk verhoogde bijdrage van 75% voor specifieke online leermodules en een gratis online cursusaanbod, speciaal voor bij OOM aangesloten bedrijven. Op cursuscatalogus.nl staat meer informatie en kan je je aanmelden.
Kijk hier voor alle financiële regelingen die het OOM heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals de Persoonlijke Trainingstoelage (PTT). Dit is een regeling die 50% van de scholingskosten van een medewerker vergoedt, tot maximaal €750 per jaar. Werkgevers kunnen het Ontwikkelbudget aanvragen voor het verbeteren van de leercultuur in hun bedrijf.

A+O Metalelektro

A+O biedt vergoedingen, workshops, ondersteuning en advies om te ontwikkelen, opleiden en groei te stimuleren. Het fonds heeft een algemeen aanbod voor alle medewerkers en een specifiek aanbod voor praktijkopleiders, leidinggevenden, HR- en opleidingsfunctionarissen, management en directie. Daarnaast biedt A+O ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld strategie en beleid, arbeidsmarkt en samenwerken in de regio. Veel van deze leermodules zijn ook te vinden in oZone. In dit overzicht staat wat A+O nog meer aanbiedt tot 1 juli 2021. (Let wel op: als het maximumbudget is bereikt, sluit de inschrijving of aanvraagmogelijkheid.)
A+O Metalektro biedt verschillende vergoedingen voor de scholing en ontwikkeling van medewerkers. Er zijn bijvoorbeeld vergoedingen als medewerkers een erkende opleiding volgen (mbo, hbo etc.) of wanneer je als bedrijf een stagiair begeleidt. Ook biedt A+O een vergoeding voor het vergroten van persoonlijke of digitale vaardigheden van medewerkers en voor het ontwikkelen van praktijkopleiders. Indien je een zij-instromer in dienst neemt, kun je ondersteuning vragen voor het inwerken.

Meer ideeën om crisistijd nuttig te besteden

Bovenstaande informatie staat in het whitepaper ‘Omdenken tijdens corona’. Lees het paper voor meer praktische tips en concrete verwijzingen hoe je deze tijd kan benutten om hier sterker uit te komen.

Nieuws & tips Doe hier je voordeel mee

Dit kun je allemaal met het Ontwikkelbudget van OOM

Dit kun je allemaal met het Ontwikkelbudget van OOM

Voor bedrijven die zich verder willen ontwikkelen, heeft het Opleidingsfonds OOM een Ontwikkelbudget. Dit is een financiële tegemoetkoming om te werken aan de leercultuur. Wat kun je hier allemaal mee? Regiomanager Patricia Storms van OOM legt het uit.

Lees meer

Werken in tijden van corona: tips voor technische vakmensen

Werken in tijden van corona: tips voor technische vakmensen

Ook al zijn we inmiddels op weg naar ‘het nieuwe normaal’, dan nog leven er vragen en zorgen en zijn sommige mensen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze digitale ‘goodiebag’ staat vol handige informatie en tips voor medewerkers in de techniek, speciaal voor deze roerige tijd.

Lees meer

40 uur kosteloos advies voor een toekomst na corona

40 uur kosteloos advies voor een toekomst na corona

Het is het zeer waarschijnlijk dat dat corona gevolgen gaat hebben voor je bedrijf, in goede of minder goede zin. Is je bedrijf ook klaar voor die nieuwe toekomst?

Lees meer
Maak gebruik van onze oplossingen
voor jouw toekomst

Neem contact op

  1. 0486 – 47 77 81
  2. info@techniekcoalitielimburg.nl
  3. Kranenhofscheweg 1
    5364 NP Escharen
    (Postadres)
  4. Volg ons op social media:

Blijf op de hoogte

Elk twee maanden versturen we een nieuwsbrief met daarin onze tips voor ondernemers, praktijkverhalen en relevante informatie over onze ondersteuning. Wilt u ook op de hoogte blijven van ons aanbod en advies? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

adres download mail telefoon voucher-ik-ben-ondernemer-in-de-techniek voucher-ik-ben-praktijkopleider-in-de-techniek voucher-ik-werk-in-de-techniek voucher-ik-wil-techniekopleider-worden voucher-ik-zoek-werk-in-de-techniek